Kakav je vaš horoskopski znak kao SAGOVORNIK?

Planeta Merkur određuje prirodu naših misli, karakteristike naše komunikacije, ali i samog glasa. Na koji način mislimo i šta od toga izgovaramo ili pišemo – čita se iz znaka i pozicije Merkura u našim kartama. Sa informacijom o znaku Merkura vašeg sagovornika možete lako oblikovati komunikaciju i osigurati uspešnost njenog ishoda.

Kada izgovorimo reč „komunikacija”, mislimo na proces razmene značenja, poruka i informacija preko nekog znakovnog sistema, koji je najčešće, ali ne i nužno – jezik. Svaku komunikaciju određuje njen sadržaj (šta se prenosi), forma (u kom obliku) i cilj (kome je upućena). Astrologija je, sama po sebi, jezik kojim astrolozi prenose informacije svojim klijentima. Kao astrolog, ja mogu da biram sadržaj i formu informacija koje prenosim klijentima u odnosu na karakteristike njenog ili njegovog natalnog Merkura.

Kako da saznate u kom se znaku nalazi Merkur vašeg sagovornika Merkur i Sunce putuju u blizini jedno drugog, te ih najčešće možemo naći u istom znaku, ili u znaku koji prethodi ili sledi Sunce. Ako znate dan i godinu rođenja sagovornika, lako možete saznati u kom je znaku njen ili njegov Merkur. Ukoliko je vaša jedina dostupna informacija Sunčev znak sagovornika, u nastavku teksta pretpostavite da su Sunce i Merkur u istom znaku.Izračunavanje znaka Merkura: Na sajtu www.astro.com, izaberite opciju Chart Calculations i, dalje, opciju Chart Drawing. Unesite dan i godinu rođenja. Lokacija i sat rođenja nisu potrebni, ali za potrebe izračunavanja, izaberite neko mesto i upišite podne. Kada dobijete kartu, pogledajte u kom se znaku nalazi Merkur.

Ovan / Merkur u Ovnu Cilj komunikacije sa Ovnom je početak delovanja. Ovna interesuje sadržaj koji nudi jasan pravac i inicira nove početke. Izborom reči Ovan će pokazati hrabrost i spremnost da započne novo poglavlje na poslovnom ili ličnom planu.

Bik / Merkur u Biku Talenat Bika je manifestacija ideja, što je i osnovna nit njegove komunikacije. Bik pred sobom uvek vidi oblike. Zato Merkur u Biku želi da razgovara o materijalizaciji koncepata. Bik je konkretan i od vas zahteva isto.

Blizanci / Merkur u Blizancima Zadatak Blizanaca je da prenose informacije u svim formama, često u izobilju, a ponekad i u kontradikciji. Da se ne biste izgubili u komunikaciji sa Blizancima, morate da preuzmete kontrolu sadržaja. Imajte u vidu i da Blizanci umeju da kažu šta ne misle ili da čuju šta nije rečeno.

Rak / Merkur u Raku Cilj Merkura u Raku jeste stvaranje jakih emocionalnih veza sa sagovornicima, a ne otkrivanje svojih osećanja i pogleda na svet. Osećajni su i intuitivni i uvek drugima daju prostora da se izraze. Ako želite da saznate više o njima samima, budite nežni i uviđavni sagovornici.

Lav / Merkur u Lavu Lavovi vole da govore o sebi, ali sa pretpostavkom da su na pozornici i da se svaka njihova reč snima. Reči su im inspirativne i ubedljive i neminovno je da će ostaviti utisak. Iako ekspresivni, Lavovi ne razotkriju previše – na kraju dana, zapitaćete se da li znate išta lično o njima.

Devica / Merkur u Devici Merkur je prirodni vladalac i Device i Blizanaca. Međutim, za razliku od komunikacije Blizanaca, koji nam nude more informacija, Device nam predstavljaju činjenice. U njihovim rečima je sve precizno i koncizno. Zato su veoma uspešni mentori. Ono što prepoznajemo kao problem Merkura u Devici jeste uzak fokus na detalje, zbog čega ponekad izgube širu sliku problema.

Vaga / Merkur u Vagi Vaga je kraljica komunikacije jer iskreno uživa u razgovorima i upoznavanju sagovornika. Ona žudi da ostavi dobar utisak u društvu, te će birati teme u kojima blista. Ako je tema razgovora ne zanima, brzo će se isključiti. Dobar je diplomata i retko ćete je čuti da kaže nešto o čemu prethodno nije dobro promislila.

Škorpija / Merkur u Škorpiji Svaka komunikacija sa Škorpijom je intenzivna, jer nju ne zanima ništa što nema dubinu. Škorpije su nezgodni protivnici u debati i nemoguće ih je nadmudriti. Ono što vam može pomoći u komunikaciji sa njima jeste činjenica da su po prirodi stabilizatori koji žele da prodru u suštinu i reše postojeći problem. Dajte im zadatak!

Strelac / Merkur u Strelcu Strelac ulazi u komunikaciju da bi vam proširio vidike. Njega ne zanimaju svakodnevni razgovori niti razgovori o problemima. Vibracije Merkura u Strelcu su na filozofskom nivou. Čak i kad ih ne razumete, entuzijazam Strelaca je toliko zarazan da ćete rado sa njima pričati.

Jarac / Merkur u Jarcu Jarčeve prati reputacija da su rezervisani i strogi sagovornici. Mora da je Blizanac proširio ovu netačnu informaciju! Jarčevi su naši učitelji, komunikaciju sa njima bi trebalo graditi na poštovanju. Jarčevima su važni sadržaj, jezik i forma komunikacije. Pristupite razgovorima sa Merkurom u Jarcu sa više pažnje.

Vodolija / Merkur u Vodoliji Vodolija je najintelektualniji znak Zodijaka, okrenuta ka teoriji, a ne praksi. Uz to, Vodolija uvek pred sobom ima koncept revolucije. Sadržaj koji okupira Vodoliju jeste pitanje kako možemo da oborimo stara i izgradimo nova značenja. U razgovorima sa Merkurom u Vodoliji morate biti spremni da učestvujete u resignifikaciji svega što vas okružuje.

Ribe / Merkur u Ribama Intuitivne i maštovite, Ribe uživaju u razgovorima o snovima, što uvek možete da iskoristite da (pre)usmerite konverzaciju. Komunikacija sa Ribama je okrenuta ka istraživanju dalekosežnih ideja. Merkur u Ribama opaža stvarnost i današnjicu samo kao polaznu tačku, od koje možemo dalje da stvaramo.

0 views0 comments